Alexander McQueen 2011

Fjädrar, broderier, skräddat och oerhört vackert... 

Sarah Burton axlar rollen som den bortgångne designern Alexander McQueens efterträdare med både mod och framgång. Under 15 år var hon hans högra hand och visst märks det att hon levt i symbios med det brittiska modehuset under lång tid. Skräddade kostymer, spektakulära klänningar och edvardiansk stil - allt som borde finnas med i en kollektion från husetMcQueen, finns där. Märket är absolut en av mina favoriter!!! :D 

Men Sarah Burton lyckas också få till ett eget uttryck. I hennes händer har typiska McQueen-plagg, som den skräddade rocken, mjukats upp och rundats av. Och i stället för att, som hennes föregångare, inspireras av det mörka, har Sarah Burton lyckats skapa en kollektion som för tanken till den positivt spirande naturen och dess väsen. Sagans fe, himmelska gudinnor och naturbarn - alla gör entré på catwalken iklädda kreationer som vittnar om ett fantastiskt hantverk.

Just nu pågår en stor utställning om Alexander McQueen på Metropolitan museum of art i New York. Utställningen "Savage Beauty" visas till och med 31 juli. 


Foto:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0