yooo bloggen!

Sitter här och undrar vart jag ska ta vägen idag, haha. Har varit sjuuuukt upptagen de senaste veckorna! Har haft kusiner hos mig, vart på konfirmationer, träffat min halvsyster och hennes supersöta barn & sambo, hälsat på kusiner, vart i Vara & sthlm, träffat kompisar, gamla som nya, shoppat en del. Gud vad jag har haft för mig! Har dock inte hunnit bada så mycket, haha.

Btw, så har jag namnsdag idag! (Förtjänar man ett grattis eller?;)

Smell you guys later!

(Bjuder på en osminkad bild i sängen för någon kväll sedan, haha!)


new shoes



Köpte ett par nya skor i förrgår, har spanat in dem i typ ett halvår så är väldigt nöjd med köpet! De optimala höstskorna enligt mig. Tänk er dessa skorna, ett par svarta jeans och jeansskjorta, uppsatt hår och silvriga smycken? GÖRSNYGGT! Eller ett par stentvättade jeans och vit tisha. Gah! Kan knappt bärja mig till hösten!

Köpte skorna på Nilsson och de gick på 1299:-

/ Helena

hej!

Har varit bortrest större delen av tiden, så har inte kunnat blogga :/. Luisa befinner sig just nu utomlands och har faktiskt inte riktigt koll på när hon kommer tillbaka, får återkomma om det :)

Ska försöka uppdatera lite mer nu :) Ni fortsätter ju besöka iaf, det trodde jag inte! Ni suger dock på att kommentera, hihi!

hörs sen, puss!

jeans hela sommaren

Denim = det ultimata sommartyget. Vi listar det hetaste på blåtyget just nu – och visar hur du matchar för att få dina jeansfavoriter att lira med sommarens stora trender!

KLÄNNING

Matcha med ...

... läder och mocka. En mockajacka med fransar ger en härligt bohemchic look. Jeansklänningen är superfin precis som den är, men addera lite accessoarer för att göra den lite roligare.

SHORTS

Matcha med...

...härliga färger och gärna något i metall. Stoppa gärna in toppen slarvigt framtill och styla med ett skärp i personlig smak.

SKJORTA

Matcha med ...

... ett par korta shorts eller skinnybyxor, gärna i läder. Höga skor är ett plus i kanten. Och du – skjortan är perfekt till sommarfesten, men liva upp den med några heta smycken!

JACKA

Matcha med ...

... en het look som aldrig går ur tiden: en somrig topp eller klänning och ett par vida, skira byxor. Gärna ett par enkla tygskor till för en enkel, klassisk, svensk sommaroutfit.Perfekta midsommarstassen!


Lisa Åkesson by Koray Birand for Gala #26








Dress to Kill - Heather Marks











svart väska

Foto:

BUDGET: Svart väska från Aldo/Asos.com, 412 kr. 
LYX: Svart väska från Mulberry/Lagarconne.com, 9 100 kr. 

love

Tumblr_levxwybk0i1qb2ty3o1_500_large

Tumblr_l35b6exc761qc6jmko1_500_large

Tumblr_lezde58rpt1qb2ty3o1_500_large

4997236139_28db3d9bba_b_large

Tumblr_llvbiqnapu1qe4noio1_500_large

Tumblr_lnt3yvcgum1qlboszo1_500_large

Vogue Brazil July 2011 - Gisele Bündchen










Whyerd

Det svenska modemärket Whyred satsar på skor- och accessoarer i höst. 

Nytt för den kommande kollektionen är att den kommer att delas in i de fyra kategorier, Casual, Classic, Everyday och Sharp. De, för Whyred, typiska androgyna bootsen kommer att ingå i Classic, medan mer festorienterade högklackade, skor kommer att kallas Sharp. 

Förutom skor, innehåller höstens nya accessoarkollektion även en mängd väskor och smycken. 

De nya skomodellerna kommer att finnas i butik från slutet av juli och priserna kommer ligga mellan 2 000 - 4 000 kronor.

Något att se fram emot? OHJA!

Foto:

Eurowoman June 2011 - Lisalla Montenegro











Prada SS11

Italienska modehuset Prada imponerar rejält med sin vårkollektion. Hypen var ett faktum redan i hösten, och den bara fortsätter. 

Redan nu har kollektionen florerat på ett flertal omslag till internationella modemagasin, och vi har inte sett slutet ännu. Den amerikanska designern Marc Jacobs har redans skymtats förbi iklädd en av de grönrandiga pälsarna och flera olika modekedjor har inspirerats av denna banbrytande kollektion

Prada-liknande budgetskor kan du bland annat hitta hos båda Topshop och Asos i vår. 
Kollektionen är inspirerad av 1920-talets ikon Josephine Baker, vilket syns i både styling och djungelmönster. 
"Det är dags att vara djärv", sa Pradas Miuccia Prada backstage, och visst har hon lyckats? 

Foto:

Elle Vietnam July 2011 - Dinara Chetyrova













harry p for the last time

Hej! Dagen till ära spenderades hemma i soffan, till det smattrande regnet och kraftiga blåsten hyrde jag Harry P, den näst sista filmen. Harry Potter and the deathly hallows, part 1 var rätt dålig och var så nära att somna i varanan scen. Senare gjorde jag iordning mig och gick till bion för att se den absolut. sista. harry. p. filmen. MIN BARNDOM ÄR BORTA! Vi som är födda på 90-talet är ju praktiskt taget uppväxt med Harry Potter och hans gäng, har varit jämngamla med dem etc. Följt deras resa genom livet, och nu var det slut på det.

Hur som helst, den absolut. sista. filmen. alla. kategorier. var sjukt bra! Såg den i 3D och vet inte riktigt om det förstärker känslan, litegrann kanske, men är absolut inget måste. Slutet var helt perfekt och kan inte annat än bocka och buga för tio års finfina stunder i biografer, hemma i soffan och på andra ställen, bänkade framför HP filmerna.
Jag ger Harry Potter & the Deathly Hallows 4/5 stjärnor!

Vad tycker ni om filmen? Har ni sett den än? Planerar ni att se den? TELL ME!



stockholm streetstyle

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

random

22983138_large

Tumblr_lnthcmq9sc1qmqd0oo1_400_large

Tumblr_lnma753sra1qg4nwmo1_1280_large

Tumblr_lnth9xltxi1qmqd0oo1_500_large

Stella McCartney SS11

Exotiska frukter, "le smoking"-inspirerade kostymer, blusar i denim med nedhasade, vida trekvartsärmar och plisserade klänningar. Stella McCartney valde starka, men ändå elegant sobra, ingredienser till sin vårkollektion 2011. 
Minimalistisk, med maximalistiska detaljer. 
Vi tänker så klart på silkesklänningarna med stora mönster av citroner och grapefrukter. 

Stella McCartney var inte den enda att titta ner i fruktkorgen efter inspiration. Även italienska Prada satte exotiska frukter på sina kreationer, men valde då bananer. 

Liksom många andra designers hade Stella McCartney blickat mot den franske designern Yves Saint Laurents tidigare ver. Ut på catwalken kom en rad plagg inspirerade av den stora mästarens "le smoking". 

Foto:

Muse Summer 2011 - Constance Jablonski















D&G SS11

Visst blir man picknick-sugen av att se D&G:s vårkollektion? 
Picknick-rutiga tyger varvas med blommönster och trädgårdsinspirerade detaljer på väskor. 
D&G, som är en underlinje till det italienska modehuset Dolce & Gabbana, är ett potpurri av härlig sommarromantik, där även den klassiska Disney-karaktären Snövit, med sina dvärgar, är representerade i form av tryck på T-shirts och linnen. 

Domenico Dolce och Stefano Gabbana, som står bakom D&G, inspirerades av trädgårdar till vårens kollektion, något de har gemensamt med bland annat Alberta FerrettiErdem och även Mulberry

D&G:s vårkollektion 2011 innehåller flera av vårens nyckelplagg, som singoallablusen (eller bondblusen som den även kallas), de vida byxorna, byxdressen och de maxilånga chiffongklänningarna. Därtill sandaletterna med kilklack. 

D&G går i bräschen för den stora, romantiska trenden som vi ser i vår, med vita spetsar och blommiga mönster. Denna trend syns även hos Dolce & Gabbana, Alberta Ferretti och Erdem.

Foto:

L’Officiel Singapore June/July 2011 - Victoria Lee



















Yves Saint Laurent SS11

Det råder en Yves Saint Laurent-feber i modevärlden denna säsong, efter att den retrospektiva utställningen om det stora modeskaparen Yves Saint Laurent visades i Paris förra året. Flera designers har inspirerats av Yves Saint Laurens design, speciellt den han gjorde under 1970-talet. GucciStella McCartney och Fendi är några av de som har anammat hans stil ... 

Franska modehuset Yves Saint Laurent, där Stefano Pilati är chefsdesigner i dag, har OCKSÅ inspirerats av Yves Saint Laurent kreationer från 1970-talet. 

I vårens kollektioner ser vi "typiska" YSL-plagg som bondklänningen, V-ringade klänningar, byxdressar och "le smoking"-inspirerade kreationer. 

Foto:

Elle Russia July 2011 - Masha Kirsanova










FIXA stilen! - D&G

Italienska D&G lanserar en sommarkollektion full av trädgårdsromantik. Här flödar blommor, picknick-rutiga mönster och landet-referenserna. 
D&G, som är en underlinje till det italienska modehuset Dolce & Gabbana, är ett potpurri av härliga sommarkänslor, där även den klassiska Disney-karaktären Snövit, med sina dvärgar, är representerade i form av tryck på T-shirts och linnen. 


1. Skärp från H&M/Hm.com, 129 kr. 
2. Maxiklänning från Dorothy Perkins/Dorothyperkins.com, 260 kr. 
3. Väska från H&M/Hm.com, 149 kr.

Foto:


men, pink, cupcakes, tree

Tumblr_lnrz29o4og1qm4pryo1_500_large

Tumblr_lneqt0zal71qjtirho1_500_large

1283677252_x_d4c981dd_large



Dries van Noten 2011

Dries van Notens vår- och sommarkollektion är en upplyst historia! 
Inspirationen har han hämtat från den belgiske konstnären Jef Verheyen och dennes förmåga att fånga ljuset. Bleka toner pareras upp av starkare accenter och paletten består främst av vitt, svart, blått, grått och rosa. Catwalkljuset reflekteras i såväl de högblanka sidenplaggen som de pärlemorskimrande paljettkreationerna. 

Vida byxor, transparenta material, vida trekvarts-ärmar och 1970-tal - Dries van Noten prickar in flera av sommarens stora trender.

När det gäller mönster har Dries van Noten valt att snegla på kinesiskt porslin, vilket ger kollektionen en asiatisk touch. Också det en stor trend just nu. 

Variationen tycks oändlig hos både silhuetter och material. Oversize-toppar kombineras med vida byxor och breda kavajer med markerade slag. Men kollektionen innehåller också svepande klänningar, trenchcoats och knälånga kjolar. 

Looken är på sina håll androgyn och precis som alltid hos Dries van Noten, är resultatet en naturlig look, som tilltalar många. 

Foto:

det var ett tag sedan

Hej bloggen! Det var ett tag sen nu för mig (Helena). Luisa befinner sig just nu i Frankrike och jag har massa gäster och är rätt upptagen just nu :) Ska försöka uppdatera mer snart!

Puss!

Eva by David K. Shields














fashion

Favim.com-29311_large

269641_161135307288666_114982095237321_368423_471429_n_large

267826_161135333955330_114982095237321_368424_7832909_n_large



Sophia N. by Daniel Troyse















Chloé SS11

Plisserade vippkjolar, ballerinaskor och tunna transparenter. Chloés chefsdesigner Hannah MacGibbon har skapa en ballet-inspirerad kollektion för våren och sommaren 2011. 

Hannah MacGibbon, som vanligtvis brukar ha en tydlig 1970-talsvinkel i sin design, har denna säsong inte en lika stringent utgångspunkt. Kollektionen är minimalistisk, snitten är rena och designen tidlös, även om det så klart förekommer polotröjor och vida byxor som andas en aning 70-tal. 

Foto:


Elle US July 2011 - Emma Stone
















70-talssafari

Ett flertal designers har kikat tillbaka på det härliga 1970-talet. 
Yves Saint Laurent, hans älskade Marrakech och hans design från 1970-talet (däribland safarijackan) har en stor del av denna tillbakablick. 
Hyllningen av Yves Saint Laurent genomsyrar hela modevärlden efter att utställningen om den franska modeskaparen hölls i Paris förra året. Något som ständigt återkommer som inspiration för våren 2011 är ett fotografi taget av supdermodellen Veruschka, iklädd Yves Sainta Laurents klassiska safarijacka. Bilden är tagen 1968, och är nu mer aktuell än någonsin. 

Vårens safaritrend innefattar, förutom den underbara och klassiska safarijackan, även långa, flygande klänningar, utsvängda byxor, marcamé-detaljer och stora slokhattar. Resultatet blir en lång, stilig silhuett. 

NYCKELPLAGG FÖR TRENDEN 2011
- Slokhatten. Ett bra köp, eftersom denna hatt tenderar att återkomma i modebilden år efter år. Dessutom är detta en trend även i höst ... 
- Utsvängda eller raka byxor i 70-talsstil med hög midja. 
- Tofsar på skärp, halsband och tröjor. Inspireras av Gucci
- Axelväskan, gärna i brunt läder. 
- Maxiklänningen, ständigt återkommande bohemplagg, som är perfekt för varma sommardagar. 


Elle France June 2011 - Erin Wasson
















transparent

Avslöjande, och emellanåt provocerande, tunna tyger skymtade på många av vår- och sommarkollektionernas visningar. 

I flera av de stora modehusens vår- och sommarkollektioner syns klassiska blusar och klänningar i genomskinliga material. Men variationen inom trenden är stor och Givenchy bjuder till exempel även på transparenta byxor. Spännande är också att den skira trenden inte bara låter sig inplaceras i facket av feminint böljande chiffong, utan ett mer skräddat snitt syns hos till exempel MaxMara

Men hur bär man transparenta plagg? Släpp loss kreativiteten och låt en tunn kjol eller klänning fladdra över en body eller ett par shorts i ett annat material. Sådana kontrastrika kombinationer, visade bland andra Yves Saint LaurentLouis VuittonLanvin, och Proenza Schouler på catwalken. 

Gillar du trenden har du mycket att se fram emot, för transparenta plagg blir ett viktigt inslag även i höstens garderob. 


Givenchy, Oliveira, Louis Vuitton, Lourenc'o och Chloé.


Christian Dior, Sportmax, Marc Jacobs, Cacharel och MaxMara. 

Damir Doma, Rochas, Givenchy, Talbot Runhof och Rochas. 


Albino, Issey Miyake, Louis Vuitton, Lanvin och Paul Smith. 

Vogue Taiwan June 2011 - Jules Mordovets











strandlockar

Jag älskar verkligen denna looken!! Så jäkla snygg och så himla lätt att göra med. Reslutatet av frisyren ser varken överarbetad ut eller "nyss vaknat" känslan. Elle McPherson har otroligt fina lockar, och det har börjat bli en symbol för henne, stora lockar, men ändå lite rufsigt och stora solglasögon. Perfekta frisyren till en dag på stranden men även inne i stan för lite shopping. Man behöver inte använda locktången för att få till fina lockar, finns en mängd olika sätt, men man får testa sig fram och se vad som passar en själv! För alla metoder funkar ju inte på alla eftersom vi alla har olika hårtyper ;)

1. Dela upp håret i tre delar och fläta varje sektion.


2. Spraya med en värmeskyddande spray och dra sedan med en plattång över varje fläta.


3. Släpp ut håret och avsluta med en hårspray för att hålla lockarna på plats.





StyleCaster Spring 2011- Sky Ferreira















random pics

Tumblr_lntfj73nrw1qef21ko1_500_large

Tumblr_lnt2e2h33y1qmtxolo1_500_large

Tumblr_lnrwkprtj71qd8t45o1_500_large

12917097729730_large



more pics from Alexander McQueen 2011

Här får ni lite mer bilder från när Alexander McQueen hade sin modeshow och visade upp 2011;s kollektion. Oerhört vackert designade kläder måste jag säga! Alltid roligt och inspirerande att kolla på vad märket har designat. Kläderna är häpnandsveckande och spännande, kanske inte något man direkt skulle ha till vardags, men vissa klänningar skulle man faktiskt ha på galor eller olika "stora&viktiga" event, eller vad säger ni?
Över kollektionerna från modemärket finns det en sagofeeling tycker jag, lit eöverdrivet mycket släp och tyg på klänningarna, mönsterna på klänningarna, varje enskilt plagg berättar en egen historia och är noggrant designad. Plaggen känns nästan som skulpturer eftersom man har skapat kläderna på ett så otroligt sätt, av bara tyg liksom! Man kan sitta här och skriva hur mycket som helst om märket och alla plaggen ju!
Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Faint Magazine - Rhia Taranto & Christina Dietze
















Alexander McQueen 2011

Fjädrar, broderier, skräddat och oerhört vackert... 

Sarah Burton axlar rollen som den bortgångne designern Alexander McQueens efterträdare med både mod och framgång. Under 15 år var hon hans högra hand och visst märks det att hon levt i symbios med det brittiska modehuset under lång tid. Skräddade kostymer, spektakulära klänningar och edvardiansk stil - allt som borde finnas med i en kollektion från husetMcQueen, finns där. Märket är absolut en av mina favoriter!!! :D 

Men Sarah Burton lyckas också få till ett eget uttryck. I hennes händer har typiska McQueen-plagg, som den skräddade rocken, mjukats upp och rundats av. Och i stället för att, som hennes föregångare, inspireras av det mörka, har Sarah Burton lyckats skapa en kollektion som för tanken till den positivt spirande naturen och dess väsen. Sagans fe, himmelska gudinnor och naturbarn - alla gör entré på catwalken iklädda kreationer som vittnar om ett fantastiskt hantverk.

Just nu pågår en stor utställning om Alexander McQueen på Metropolitan museum of art i New York. Utställningen "Savage Beauty" visas till och med 31 juli. 


Foto:



old fashion at the lake





Transparenta blusar

Trendig som sjutton, och helt perfekt för svala sommarkvällar. Den transparenta blusen syns i flera av de stora modehusens vår- och sommarkollektioner. Såväl böljande chiffongblusar som tillknäppta, genomskinliga skjortor är helt rätt sommaren 2011. Dessutom håller trenden med transparenta plagg i sig och blir ett viktigt inslag även i höstens garderob. 
Här får ni ett kollage med lite olika fina transparenta blusar. Det finns många olika modeller och framför allt färger. Har även samlat blusar med samma basfärg men med olika toner, alltså olika färgskalor.








1. Svart öppen blus från Monki/Monki.com, 300 kr. 
2. Vit chiffongblus från Vila/Vila.bestsellershop.com, 149 kr. 
3. Ärmlös blus med svart krage från Dorothy Perkins/Dorothyperkins.com, 198 kr. 
4. Vit broderad blus från Dorothy Perkins/Dorothyperkins.com, 357 kr. 
5. Svart lång transparent blus från Mtwtfss Weekday/Weekday.com, 600 kr.
6. Crèmefärgad blus från Dorothy Perkins/Dorothyperkins.com, 179 kr.
7. Rosa blus från Monki/Monki.com, 300 kr. 
8. Knytblus med prickar från Oasis/Oasis-stores.com, 327 kr. 
9. Beige, mönstrad blus från Monki/Monki.com, 300 kr. 
10. Gammelrosa blus med fickor från Monki/Monki.com, 350 kr.
11. Vit chiffongblus med prickar från Miss Selfridge/Missselfridge.com, 357 kr. 
12. Vit blus med virkade detaljer från Day Birger et Mikkelsen/Net-a-porter.com, 1 954 kr. 
13. Knytblus i siden från D&G/My-wardrobe.com, 1 255 kr. 
14. Knytblus med prickar från Agent Provocateur/Net-a-porter.com 2 078 kr. 
15. Svart- vitrandig blus från Equipment/My-wardrobe.com, 2 211 kr. 



Grazia June 2011 - Alex Sanders












Etro on the catwalk 2011

Vida byxor med hög midja, knälånga kjolar och broderade blusar med puffärmar. Etros vår- och sommarkollektion är en modern hyllning till 1970-talet.

Kollektionen är en riktig mönsterfest. Förutom de, för Etro , vanligt förekommande paisley- och blommönstrade plaggen har Veronica Etro denna säsong låtit mer grafiska etnomönster ta plats. Enfärgade, enkla plagg väger upp virrvarret av mönster och paletten är mustigt ockragul, orange, turkos, svart och vit. 

Veronica Etro ringar in sommaren 2011 med en härligt romantiskt och etnoinspirerad kolletion, som klickar helt rätt med den rådande 1970-talsvurmen. 


Foto:

Vogue Japan August 2011- Aline Weber














back to the blog?

Jag ber verkligen om ursäkt! På sista tiden har jag typ "övergett" bloggen känns det som! Förlåt Helena med! Men som jag skrivit i inlägg innan så att familjet och andra saker prioriterats. Det har funnits lite problem och har verkligen inte haft lusten att sätta mig ner framför datorn och blogga. Sorry guys!!! 
Men nu tänkte jag göra lite inlägg så ni får några inlägg från min sida med! :D På lördag åker jag ju till Frankrike med!! :D :D

//luisa

blommig klänning

Min absoluta favorit klänning. "Alla. Kategorier" som Elsa Gustavsson hade sagt ;).
Köpte den för drygt ett år sedan på Tara, av märket KLING gick den för 599 :- och jag var fullkomligt såld!
Den sitter helt perfekt på, är precis lagom lång och har ett härligt blomstermönster! Blommiga klänningar är ett måste under sommarmånaderna!



Vilken är eran favoritklänning? Har ni något favoritplagg?

/ Helena

wants from lindex



GE MIG GE MIG GE MIG!!


favoritserien

En av mina favoritserier är Desperate Housewives, görbra serie men har dock börjat tappa gnistan lite!
Här är en bloopers fårn säsong 1, riktigt rolig enligt mig, haha!
Vilken är eran favoritserie? Gillar ni Desperate Housewives?


Dagens outfit

Idag drar jag på mig jeansen igen, det regnar något otroligt mycket idag, buhu :(





Jeans från JC
Topp från Ginatricot
Solglasögon (tog på dem för bildens skull, haha!) från Ginatricot
Ringar: Ginatricot, Lindex & Raglady by Tara
Skärp: Lindex

/ Helena

RSS 2.0