Cravings



Så mycket fint i butikernas webbshoppar nu, synd att man aldrig hittar godbitarna i butikerna.


/ Helena

En outfit



Är fullkomligt kär i t-shirten med himmelmotiv, GUD SÅ FIN!
Har extrema cravings för rosa palladium med, känns så jäkla rätt.

dag 1 av år 2

Kan sumera dagen såhär:

Mötte upp Luisa
Mötte upp Linnea
Mötte upp Hedvig
Aulan
Klassrum -klassen -skitsnack och info
Överskåp
Bamba
Göteborg
Fika
Garv på pendeln
Hem och käka

Orkar inte skriva något mer, har vandrat runt i hela Göteborg med Hedvig, Felicia och felles kompis Olsson. Har så jäkla ont i knäna! Nu ska jag välja outfit inför imon.

Puss & kram

/ Helena

there's no such thing as a bad idea, only poorly executed ones



I brist på annat lägger jag upp en redigerad egobild och ett grymt citat från Damon Salvatore från The vampire diaries.

(Och ja, vampire diaries är min "guilty pleasure show". Haha!

/ Helena

Ändrade planer, igen!

Blir tyvärr inget, vädret har ställt till det för oss. Ska spendera dagen hemma och vila upp mig inför skolstarten, usch. haha! Självfallet ska jag blogga med, och ni får fasen ta och kommentera, hoho!

/ Helena

sista sommarlovsdagen

Shit pommes frites! Sista sommarlovsdagen på mitt näst sista sommarlov, GAH. Dagen till ära spenderas med mina kära vänner, drar nog en fika i stan. Orkar inte fota dagens outfit, just nu. Kanske gör det när jag kommer hem.

UPDATE: ÄNDRADE PLANER, VI DRAR PÅ OSKAR LINNROS IKVÄLL ISTÄLLET. SES DÄR KANSKE? HOHO



Bjuder på en cpbild från förra årets midsommar. Notera växthuset bakom mig, pappa byggde det själv för typ 10000 år sedan, cred till honom säger jag bara! Det enda jag kan bygga är korthus ;) haha!

Smell you guys later!

sömntuta




Sitter just nu i sängen med nytvättat hår och min supergoa Paul Frank t-shirt från Kanada. Kollar på sommarpratarna och myser helt enkelt. Appropå ordet "myser", vad fasen heter det i imperfekt? Myste va? Jag säger ofta "mös" och idag på tvn när en reporter intervjua Zlatan använde hon också ordet "mös". Det låter ju helt fel! Är det typ någon dialekt? Typ göteborska kan jag tänka mig, eller är jag och reportern bara efterblivna dyslexibarn? Haha, ge mig svar! Heter det myste eller mös?

Jaja, har lagt mig i sängen nu i alla fall. Ska snart sova med, det är ju trots allt sista "sommarlovskvällen". I övermorgon, på tisdag, börjar jag skolan. Har blandade känslor inför det kan jag meddela. Men jag lever i nuet och just nu har jag inte tid att skriva mer så, ciao sötnosar, sleep tight!

Puss & kram
/ Helena

WHAT'S THE FUCKING UP?!

Vad händer?! Ni kommenterar inte?! Ska grisar börja flyga också?! Seriöst, nu får ni ta och ge er och börja kommentera igen!

Ställ frågor till oss!
Hur är det med er?! Tyng ner oss med era livskriser, så att vi i alla fall får ett tecken på att ni är vid liv!
Nya som gamla besökare, kommentera mer, kom igen nu för fan!


Cravings

I höst är det mängder med trender som gäller, metallic, läder, rött i mängder, stela smycken, glitter & glamour etc. Jag har valt att snappa upp några trender som jag definitivt ska satsa på i höst!



Rött i alla dess färger är definitivt något jag tänkte köra på i höst. Det är ju en fördel att jag passar bra i det med, med mina mörka drag!
Tänkte köpa ett par röda (eventuellt roströda) byxor/jeans och matcha med svart transparent skjorta eller en tisha samt skinnjacka. Till det kör jag halvvågigt hår eller uppsatt i en slarvig knut.
Tänkte även köpa en vinröd gosig tröja för höstens mörka dagar, den hade jag tänkt matcha med jeans och en mörka tisha samt skinnjacka.
Om du väljer att klä dig helsvart i höst (vilket är helrätt!) tipsar jag om att vira en röd/roströd halsduk kring halsen, definitivt en snygg touch på en "basic" outfit.



Är i ett stort behov av en ny snygg väska samt en brun skinnjacka. FATTAR NI HUR SNYGGT MED SVART HALVLOCKIGT HÅR OCH EN BRUN SKINNJACKA?! Gah, måste ha en! Hitta en relativt snygg inne på Sisters i Göteborg, dock i storlek 40 *suck*. Läder är något som för övrigt är hett, hett, hett iår med. Läder på jackor och väskor har varit inne ett tag men nu kommer också läderbyxan! Matcha dina bruna eller svarta läderbyxor med transparanta skjortor eller någon snygg tischa! Dra på ett par converse på vardagen och byt ut dem mot heels på kvällen för den grymma partylooken!



Stela smycken är ett MÅSTE i höst. Helst i silver eller guld. Matcha med simpla tisha & jeans outfit till vardagen och piffa upp en relativ basic partylook med flera stela armband! Låt fantasin flöda helt enkelt.


Det här är några grejer jag hade tänkt satsa på i höst. Så sugen! Höstmodet är oftast det bästa modet enligt mig.

Vad ska ni bära i höst? Vad står på eran "att-köpa-lista"? TELL ME!

Njuter av de allra sista sommardagarna

Sitter här på altanen och lyssnar på Cimon Lundbergs sommarprat i radio1. Hade missat det från i Juli någon gång, men hellre för sent än aldrig som man brukar säga. Kan inte låta bli att bli helt uppslukad av hans kloka ord, den människan borde sannerligen skriva en bok! Cimon Lundberg har då alltid bra saker att säga och meningar med en djup bakgrund. Att han har en sån ljuvlig radiostämma gör inte saken värre!

Har absolut inga planer inför idag, eller ikväll. Blir nog en välbehövlig hemmakväll. Skönt


Bjuder på en gammal bild från sommaren -10. ÅH, kom precis på att det där är en perfekt outfit. Har tyvärr slängt mina boots (ska ersätta dem i framtiden med ett par kära primeboots). GAH, regret this like hell! Aja, har ju garderoben proppfylld med andra sötsaker för en klädintresserad som jag. Hihi

Höstoutfit



SÅHÄR VILL, SKA JAG SE UT I HÖST. punkt slut

Dock med en mycket slarvigare och lösare knut i nacken. Åh gud, måste skaffa mig en lååångkjol!

Hur vill ni se ut i höst? TELL ME!

Dagens outfit




Dagens outfit består av
Jeans från Levi's ID curve 899:-
Tisha från Levi's (HERR) pris, vet ej
Skor från Nilssons 1299:-
Poncho från Åhlens 199:-
Datorväska från Marc by Marc Jacobs drygt 400:-

Vad tycker ni?
/ Helena

Inspiration



Lite inspiration under augusti-september månad. Fiskbensflätor, rött, päls, mängder med armband, färg, jordtoner, pasteller.

Mauro scocco

Bara jag som blivit lite smått förälskad i Mauro Scocco? Då syftar jag inte på själva mannen Mauro Scocco (som skulle kunna vara min pappa, med tanken på åldern, haha!) utan jag syftar på hans underbart sköna 80-tals musik. Haha, har helt plötsligt blivit galet förälskad i både hans egna singlar, såsom Sarah och i hans gamla band, Ratatas låtar. Haha helt sinnessjukt asså, men låtarna är sjukt sköna och texterna så otroligt vackra! Så dagens tips blir att söka på Mauro Scoccos band och hans egna låtar på Spotify, jag lovar ni kommer inte ångra er!


Ratata - Så länge vi har varann

Mauro Scocco - Sarah


Mauro Scocco - Jag saknar oss

Dagens köp




Dagens köp består av:

En eftersuktad spetstopp med vida armar: Lindex 249:-
En svart poncho: Åhlens 199:-

__________________________________________________________________________________________________________________

Ska matcha den vita spetstopen med ett par mellanblå jeans, hunterstövlar och halvvågigt hår. (Hade tänkt att se ut så på skolfotot)
Ponchon ska jag också matcha med mina hunterstövlar och jeansen samt halvvågigt hår eller uppsatt i en slarvig boll.

Vad tycker ni?

den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Tjenare! Har spenderat dagen i Göteborg idag. Hittade två nya grejer som jag ska visa er sedan!
Ska bara fixa och dona lite samt städa mitt rum. (Det ser ut som fan, seriöst..) Ni får snart reda på vad jag köpt och får se dagens outfit etc! :D

/ Helena

hello my darlings!

Såg precis mitt schema inför hösten, ser rätt bra ut. Tror min senaste dag ligger på 15.15. Tänk att det snart var ett år sedan jag och Luisa gick in på Aranäsgymnasiet för första gången (eller ah, iaf inför skolan). Jag och Luisa var endast bekanta då, men gud så våran vänskap har utvecklats under ett år! Ser Luisa som en av mina absolut närmaste just nu.

Asså shit, tvåan på gymnasiet, endast två år kvar av min skolgång. Eller ah, universitetsstudier väntar sedan, haha.

Gud vad tiden går fort!

Vad ska ni göra i höst? Plugga i högstadiet? Gymnasiet eller t.o.m Universitetet? Eller har ni planerat ett sabbats år? TELL ME!

a long time ago

Hej bloggen!
Sorry för att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag men har haft mucho att göra och inte varit hemma heller så mkt! Vi har just nu besök av min 20-åriga kusin från Rumänien och hos min mosters familj är mammas och mosters kusins son där, också han 20 år och studerar andra året på ett idrottuniversitet :D 
Snart drar skolan igång, nästa vecka på tisdag faktiskt. Har sett mitt schema är mucho glad eftersom jag slutar vid 3 senaste varje dag, förutom onsdagar då jag slutar tidigare!

På jakt



Är på jakt efter en ponch, antingen en svart eller beige, har inte riktigt bestämt mig än. Hittade två fina på GinaTricot. Hade tänkt att kolla upp dem imorgon när jag drar till Göteborg.
Hade tränkt matcha min poncho med svarta Hunter stövlar och blåa jeans. Supersnyggt!

Vad tycker ni om ponchos? Hiss eller diss?

STYLE BY




Älskar verkligen Elin Klings modebilagor. Äger dock bara två stycken (haha!). Perfekta inspirationsbilder och riktigt bra modeuppslag samt artiklar! Ny favorit bland modetidningarna.

/ Helena

new nailpolish



Köpte ett nytt nagellack nyligen. Var på jakt efter ett ljus beige/vitt nagellack och hittade ett perfekt i budget prisklassen! Färgen heter Reno 91 och kommer från Mavala. Köpte nagellacket på Kicks för 45:-

/ Helena

En outfit





Pysslade ihop en liten söt sensommar outfit. En relativt lång tunika med en tunn sjal och en svart mocka jacka. Till det matchar jag mina svarta Palladium skor och håret halvvågigt.

Tunika: Lindex 350:-
Mockajacka: MQ 1000:-
Sjal: Raglady by Tara 299:-
Palladium skor (ej på bild) 699:-

/ Helena

Äntligen fått min Marc





Över 50$ och fyra dagars väntan var den värd. Kärlek vid första ögonkastet, till min Marc by Marc Jacobs datorfodral.

Superbra kvalitée och material dessutom! Ska fortsätta handla från den hemsidan, som dessutom har mängder med andra Marc by Marc Jacobs produkter! Suveränt!
/ Helena

nytt i garderoben & inför skolstarten

Var på kungsmässan igår med Luisa, hittade dock inget fint, men idag så körde jag på! Köpte lite saker inför skolstarten samt lite nya kläder.






Lol på att jeansen ser gigantiska ut på bild, hoho är inte riktigt så fet ;) haha det är stuprör dessutom, så fattade inte vad som hände! Har spanat på skjortan igår med men köpte den idag, i en mindre storlek, blev perfekt!

Jeans: Levis 899:-
Skjorta: Lindex 199:-
Tunika: Lindex 349:-
Kalender: Bokia 109:-
10ämnes block a5: Bokia 79:-
Pennor & sudd drygt 10-15:-/st

Vad tycker ni? Hade tänkt att ha tunikan med vita converse och slarvigt, busigt hår. Sedan skjortan, svarta jeans och mina höstklackar ihop senare under hösten,kommer bli perfekt!

/ Helena

DET KAN INTE VARA SANT!

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross och Eva Longoria.

Hemmafruarna blir arbetslösa

HOLLYWOOD. ”Desperate housewives” har 120 miljoner tittare.
Nu blir de utan sitt favoritprogram.Tv-serien om hemmafruarna på Wisteria Lane läggs ner nästa år.
– Skådespelerskorna Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross och Eva Longoria har just fått beskedet. De är chockerade och ledsna, rapporterar Deadline Hollywood.
Tidigare hade det sagts att tv-serien skulle fortsätta till och med 2013.

Artikel från Aftonbladet.se
_____________________________________________________________________________


Asså WHAAT?! Bara en enda säsong kvar av desperata hemmafruar, GAH!
Inte okej att göra så... inte alls okej.

Vad tycker ni om detta? Kollar ni på DH?

/ Helena


rawr

säger bara en sak: raaawr


stockholm streetstyle

Foto:

 

Foto:

 

Foto:


fashion


Black dress

Dianna Agron gästade Late Show with David Letterman i New York hade hon på sig denna klänningen från Stella McCartney. Dianna såg super fin och chic iklädd den svarta ärmlösa sammet klänningen med en peplum kjol och ett hjärtformat livstycke från Stella McCartneys Fall2011 kollektion. Dianna parade hennes klänning med svarta Yves Saint Laurent Tribtoo plattform pumps. Hon höll också sitt hår i vågiga lockar och bar en hallonröda läpp skugga.  Gammalmodigt men ändå så himla stilrent! SNYGGT!!

//Luisa

åh marc

Har äntligen beställt mitt Marc by Marc Jacobs datorfodral!!! Det var ju slut på Raglady & Tara och de ska inte köpa in dem förräns till våren, så jag tog saken i egna händer och beställde hem ett svart fodral till min kära skoldator. Fodralet är i 13 tum och min dator är lite mindre men det gör absolut ingenting! Åh är så glad! Nu fattas det bara att det kommer ett paket hem till mig, hihi.


Såhär ser datorfodralet ut! KÄLLA: (http://lovisavictoria.spotlife.se)

/ Helena

snyggt från Lindex



sjuuukt fina saker och kläder från Lindex, ge mig allt!
Känner verkligen att jag behöver en uppryckning i garderoben!


Karlie Kloss By Terry Richardson

 

 

 


Gucci + Mobil = Fashion I Mobilen

Jag surfade runt lite på nätet och hittar denna nyheten! Det italienska modehuset Gucci satsar nu stort och har skapat en app till mobilen. Appen är uppbygd som ett interaktivt modemagasin och erbjuder bla. Guccirelaterade nyheter. Det finns även bilder från kollektionerna och t.o.m chefsdesignern Frida Gianninispersonliga stiltips men även tillverkningen av den klassiska "Bamboo bag". 
Gucci har valt rätt och gjort så att appen är gratis och finns på 8 olika språk b.la. engelska, franska och italienska.

 

 

 

 

//LUISA


Free People August 2011 - Marloes Horst





Top Shop Höst 2011

Hösten är på ingång och det betyder en ny modesäsong och att butikerna fylls med nya härliga trendplagg. Mustiga färger, päls och transparenter är några av stilarna som kommer gälla denna säsongen.
Några som är snabba på att plocka upp trender från catwalken och tolka det på deras egna lekfulla ibland lite knasiga är brittiska butiken Top Shop. 
För att träffa rätt på de olika stilarna släpper de kollektioner med olika inriktningar och självklart är höstens kollektion inget undantag. Kollektionen innehåller b.la. djärvt färgade pälsjackor, traditionellt flickiga blusar med peterpan-kragar, Chanel-liknade shorts, klassiska tweedkavjer och lekfulla, prickiga pumps.

 

 

 

 

 

 

 



//LUISA


Elle Spain August 2011 - Jessica Hart In Gucci







Från Catwalk Till Leighton Meester

Leighton Meester sågs under inspelningen av "Gossip Girl" på torsdag (28 juli) i New York City ha på sig denna klänningen.

Leighton såg vacker och söt bärandes den blommtryckta bustier klänningen med rosett bälte och en helkjol från Louis Vutton Resort 2011 samling.

 

Leighton Meester bar även en förskönad klänning från Jenny Packham Spring 2011. Till klänningen bar hon inte klackar, utan svarta flip flops från Havaianas när hon gick runt på inspelningsplatsen för att ta en paus från alla high heelsen.

Klänningen passar hennes ljusa hy och kastanjefärgade håret samt de röd/rosa läpparna.

 

 

 

Leighton Meester fortsätter att se raffinerad och elegant under Episode 12 "The Kids Are Not Alright" av "Gossip Girl" Säsong 4. Leighton bar en svart kortärmad kavaj och en svart kjol från Louis VuittonResort 2009 samling.
Till dressen har hon en ljus,guld halsduk instoppad vid bysten och matchande svart/guld halsband och armband från CC Skye. Leighton bar även en brun handväska från Longchamp.

//LUISA

outfit



Idag skiner solen så då får man passa på att gå barbent och framför allt "lättklätt". Som ni ser körde jag på en rätt simpel look eftersom vrf lägga energi på att klä "upp" sig bara för att åka och handla? Lockarna jag har är mina egna har inte använt locktång, skall sluta/minska min plattning eftersom det blivit rätt slitet... I ansiktet har jag bara täckt lite skavanker och lite solpuder för att ge mer lyster och mitt favoritläppglans- Hawaiian Tropic Strawberry . Det som är så bra med sommaren är att man blir brun och slipper sedan använda massa produkter i ansiktet, det ser på ngt sett redan "sminkat" ut men ändå naturligt.
Linne: -
Shorts: Levi´s
Skor : Converse


Avundsjuk?

Gick in på en blogg och hittade de här bilderna, det är alla hennes halsband! man blir ju lite smått avundsjuk, jag blir det i alla fall :P Så himla snygga är dessa halsbanden tkr jag, passar till alla klädesplaggen. Och halsanden har ju turkosa stenar och några har bohemisk stil = PERFEKT SNYGGT!
Tänkte införskaffa mig mucho smycken inför hösten för smycken har blivit en favorit hos mig, innan hade jag knappt några smycken på mig alls, men nu....



Vogue Australia September 2011








2 books

Fick inspiration av Helena att köpa första boken, Elsas Mode och föll verkligen för boken! Det som var så bra var att jag köpte andra boken samtidigt som första så jag kunde fortsätta direkt!! :D 
Älskar allt med den här serien, Elsa, alla händelser, allt mode, sättet Sofi skrivit på. Man vet inte om det här har hänt Sofi själv eller inte! Men några händelser är såklart sanna.
Jag säger verkligen: LÄS DEN HÄR SERIEN, NI KOMMER INTE ÅNGRA ER!!. Personligen tycker jag boken innehåller allt, kärlek, dramatik, humor, mode osv. VÄntar verkligen tills tredje boken kommer ut!! :D :D

Sofi Fahrman är Sveriges mest kända modejournalist som bossar över Sofis mode, Sveriges mest lästa modetidning och modeportal. Detta är hennes debut, och första delen i en tänkt serie.


Boken till vänster är första boken i serien om Elsa:
När Elsa Gustafsson, 21, flyttar från New York packar hon mer än bara sin nya garderob i resväskan. Hon har samlat på sig underbara minnen, hett skvaller och konsten att överleva på 10 dollar om dagen i världens dyraste stad. Tillbaka i Sverige tar det inte lång tid innan Elsa befinner sig mitt i Stockholms pulserande modekarusell. Snart består hennes vardag av bloggande på Elsas mode, festande vid Stureplan och shopping på största allvar.

Boken till höger är andra delen i serien:
Efter en fantastisk sommar med pojkvännen Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm och i sitt nya jobb som modeprofil på Bladet har hon fler spännande uppdrag framför sig än någonsin. Men även några små problem ...

Elsa är tillbaka, självklart med sitt entourage men även med ett gäng nya karaktärer. Hon guidar oss bakom kulisserna såväl på tidningsredaktionen och New Yorks modevecka, som på Stureplans nattklubbar och Los Angeles kändisfester. Välkommen tillbaka till Elsas värld!

fashion á la playa

Något jag la märke på resan ner till Rumänien var det annorlunda klädstilar från land till land. Speciellt ser man skillnaden mellan strand/sommarstilen här i Sverige och strand/sommarstilen i Rumänien. 
Tjejerna nere i Rumänien vid havet kombinerade shorts + linne och .... långa, nästan knäskor som är flätade eller i tunna tyger. Alltså klädesplaggen är liknande som här medan de på fötterna väljer att ta på sig långskor vilket vi använder fram emot sensommaren/hösten. Men det såg ändå jättesnyggt ut, på viss i alla fall!! :D Kan ju berätta att jag blev sugen på att köpa boots och gå omkring och följa "strömmen". Jo visst finns det några som använder "långskor" nu med, bara tummen upp tycker jag, men det är inte lika vanligt, där nere går nästan varje "ung tjej" med den kombinationen. 
Många tjejer hade slappa linnen elr skjortor oftast till jeansshorts, instoppat där fram för att ge en mer avslappnad och fortfarande lite "finare" känsla på allt.


En vanlig outfit man ser under sommaren, slappt linne, jeansshorts med hög/låg midja, gladiatorsandaler och varför inte edgea upp allt med en stråhatt? :D


Detta är en typisk look man kunde se unga tjejer ha på sig och strossa omkring i på kvällarna. 

//Luisa

back?

HEEEEEJ! Ja nu är jag äntligen hemma igen!! :D :D Har varit 2 veckor nere i Rumänien nu och kom hem för några timmar sedan bara... berättar mer om mina två resor i sommar senare eller någon annan dag när jag orkar och har tid!! 
Har allt fått lite färg men inte är inte nöjd på långa vägar så det gäller att pressa här i Sverigesolen med ;) //Luisa

RSS 2.0